Skip to main content

To (krops)terapeuter med en agenda

Vi er kommet for at inspirere til at nytænke måden, hvorpå vi betragter stress på det danske arbejdsmarked – det ved vi nemlig en del om fra vores klinikker. Vi brænder for at hjælpe mennesker, og det er på høje tid, at vi prioriterer det stressforebyggende og helhedsorienterede arbejde, så færre og færre mennesker ender i vores hænder. Vi er trætte af at “fikse” stressramte mennesker, som sendes tilbage i de samme rammer, som sygemeldte dem i første omgang.

Marie Mai Bruun
Mette Vega

Et nyt syn på stress

If it ain’t broke, don’t fix it. Stress er kroppens naturlige reaktion på et belastende miljø – både det indre og ydre. Stressrespons er vigtig for vores overlevelse, for performance og for skærpelse af sanserne. Vi skal væk fra et kæmpe fokus på stress, som kun skaber bekymringer og frygt for stress, der stresser yderligere. Det er egentlig meget simpelt. Det er en universel lov, at det man fokuserer på, det forstærker man. Hvis fokus hele tiden er på stress, så forstærkes stressen.

Vores metode er holistisk, og vi ønsker, at hjælpe mennesker med bedre at mærke efter kroppens budskaber – og mere bestemt lytte efter de tre hjerners konstante indbyrdes kommunikation. Det er vigtigt, at vi ændrer vores negative overbevisninger omkring stress, så stressen ikke påvirker os negativt! Vi skal væk fra en overvågning og bekymring om kroppens tilstand og hen til et sted, hvor vi meget bedre forstår og samarbejder med kroppen. Vi vil gerne lære mennesker, hvordan de får kontakt til deres krop og give dem redskaberne til at tage ejerskab og ansvar for deres helbred. Dette skal bygges på en grundlæggende nysgerrighed, hvor vi i sidste ende ønsker, at mennesker får kontakt til de tre hjerner, og derfra kan træffe beslutninger ud fra eget Brainflow.