Skip to main content
1. maj 2023

Hvad betyder begrebet Brainflow?

Brainflow beskriver tilstanden af optimal hjernefunktion. Det er i den tilstand, at et menneskes hjerne fungerer på sit højeste niveau. Og når vi siger “højeste niveau” refererer vi ikke til en high performance tilstand, men derimod en tilstand, hvor det hele fra top til tå føles i total balance. Når hjernen er i brainflow, kan den behandle informationer hurtigt og effektivt, og det frigiver et overskud, hvor man pludselig vil føle sig i stand til at klare dagligdagsopgaver, som i en tilstand af ubalance kan føles uoverkommelige. Det skal du læse mere om her.

Hvordan kan man påvirke sit brainflow?

Der er mange forskellige faktorer, som kan påvirke menneskets brainflow-tilstand, og det kan være alt fra ens vaner i forhold til søvn, kost, motion og arbejds- og privatrelateret forhold. Der findes mange forskellige teknikker såsom meditation, mindfulness og kognitiv adfærdsterapi, som kan hjælpe med at fremme en tilstand af brainflow. Det er den tilstand, som vi gerne vil ind og aktivere med vores arbejde, hvor vi forsøger at skabe balance.

Brainflow gavner både privat og professionelt

At opnå brainflow kan have en positiv effekt på både ens personlige og professionelle liv. Det kan for eksempel hjælpe med at øge produktiviteten på en hensigtsmæssig måde, hvor man ikke føler at ens kognitive ressourcer bliver slidt op. Det kan ligeledes forbedre kreativiteten og give en følelse af tilfredshed og velvære. Når man er i brainflow-tilstanden, kan man også føle en større forbindelse til sin omverden samt føle en følelse af ro og harmoni.

Er brainflow for alle?

Brainflow kan i starten være en udfordring at opnå, da det kræver, at man virkelig går ind og arbejder med sig selv. Ved at tage sig af ens mentale og fysiske sundhed og bruge teknikker, der kan fremme tilstanden af flow, kan man øge sandsynligheden for at opnå denne tilstand og dermed forbedre sin hjernefunktion og livskvalitet.

Del på:
Læs også

En stresset hjerne er overbelastet og tror alt er farligt

24. november 2023

Er ondt i maven relateret til stress?

24. november 2023

Har du en stresset krop?

24. november 2023